top of page

Boekreview: 806, The Lucky sperm club

  • Foto van schrijver: Joëlle de Boer
    Joëlle de Boer
  • 17 uur geleden
  • 2 minuten om te lezen


Het verhaal

Katie, die zichzelf momenteel KT noemt, groeide op bij haar alleenstaande moeder en een gestage stroom vriendjes van haar moeder. Ze woont in de Verenigde Staten van Amerika. Haar moeder zegt dat ze met daten alleen maar een vader voor KT probeert te vinden. Maar KT zegt dat ze er een heeft. Ze heeft al sinds ze klein was foto's van haar ouders samen. Na de laatste relatiebreuk vertelt de moeder van KT haar waar ze haar vader kan vinden. Verrassing, hij is lokaal. Nog een verrassing: hij is niet haar vader. Zijn grootvader beloofde hem een erfenis als hij een kind zou krijgen, dus gebruikten ze een spermadonor. Slimme opa wilde een DNA-test als het kind geboren was. KT werd geboren en haar ‘vader’ vertrok zonder geld.


Om het verhaal samen te vatten, gaf de moeder van KT haar het donornummer, 806, en begon de zoektocht naar haar vader. Ze ontdekte dat de kampioenszwemmer van haar school en de kampioen nerd haar halfbroers zijn. Ze volgen in een onrealistisch korte tijd een aanwijzingen, sluipen de spermabank binnen om gegevens te stelen, vertrekken op roadtrip, hun auto wordt gestolen, vinden hem bij een bikini-carwash, rijden naar Arizona op een andere valse aanwijzing en eindigen. in Californië. Natuurlijk zijn er onderweg nog meer avonturen. Het is natuurlijk een roadtrip. Een knappe serveerster flirt met de nerd-halfbroer om mee te liften en gaat er vervolgens ervandoor met hun onrechtmatig verkregen casinowinsten. De paranormale spermadonor voorspelde hun aankomst in Arizona, lichtte de zwemmer in en stuurde hen op weg. O, dat klinkt verkeerd. 806 is erg PG. Veel meer PG dan je zou denken dat een inbraak in de spermabank zou kunnen zijn.

Review

Het schrijven is uitstekend; het verhaal is hilarisch. Bij het lezen van 806 moet je de realiteit van alle verwachtingen verwijderen. Elke verhaallijn wordt vastgebonden in een sprankelende strik. De halfbroers en zus leren hun thuissituatie te waarderen, verbroken romances worden nieuw leven ingeblazen en mensen worden er sterker van. Het is nog lang en gelukkig dan een Disney-sprookje.


Er is er echter nog één die ik moet bederven. Terug naar de Twilight-overeenkomsten: het trekt aan het gevaarlijke deel. Zelfs het zitten buiten het slaapkamerraam terwijl ze slaapt. Dylan zit in de band van KT. Hij is duidelijk verliefd op haar, maar in eerste instantie is dat niet erg. Dan stalkt hij haar raam. DAARNA volgt hij hun roadtrip en duikt overal op waar KT is. Zelfs de ongeplande stops. Hij verklaart zijn liefde voor KT; ze zegt dat hij naar huis moet gaan. Ik kan dat min of meer accepteren, omdat ze hem afwijst, maar op het laatste moment, laten we het allemaal afronden, sluiten ze zich aan. Katie (ze is dan weer terug) valt voor hem, en het is liefde. Alleen is dat geen liefde, maar het Stockholm-syndroom. Het feit dat Dylan wordt beloond voor stalking is het enige slechte deel van 806.


Als je dat deel negeert (en het is niet zo groot), zul je door het boek 806 lachen.

 
 
 

Comments


bottom of page