top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoëlle de Boer

Donor unknown


JoEllen, nu 20, heeft altijd geweten dat haar familie 'was niet zoals andere gezinnen'. Ze groeide op in Lander, Pennsylvania in de landelijke Warren County met twee moeders, en een brandende nieuwsgierigheid om meer over haar anonieme donor vader weten. 

Wanneer JoEllen ontdekt een unieke online register waarin het donorkinderen verwerkt met elkaar verbindt, zo weet ze een half-zus op te sporen in New York. The New York Times pikt het verhaal op, en na verloop van tijd komen er nog 12 half-broers en zussen naar voren in de Verenigde Staten. Het artikel valt ook in de handen van Jeffrey Harrison, alleen leeft hij met vier honden en een duif in een kapotte RV in een Venice Beach op een parkeerterrein.

In de jaren 1980, vulden Jeremy zijn schamele inkomen door steeds een spermadonor te zijn bij California Cryobank. Zijn nummer was Donor 150. Donor Unknown is een uniek 21e-eeuwse verhaal. De aansluitingen gemaakt tussen de kinderen en hun donor vader trekken zo veel op moderne technologie op ouderwetse toeval. Terwijl de broers en zussen lijken hun steeds groter wordende familie mee te nemen in hun stride, Jeffrey is meer ongerust over het ontmoeten van een aantal van zijn biologische kinderen voor de eerste keer. 

Grappige, ontroerende en verrassende Donor Unknown roept intrigerende vragen over ons begrip van het ouderschap, en het vreemde vermogen van de genetische imperatief. Donor unknown trailer: 


bottom of page